Geef jij een feest en is je huis niet groot genoeg. Of verwacht je prachtig weer en wil je niet binnen opgesloten zitten. Heb jij tijdelijke opslag nodig voor jouw spullen en kan je dat binnen niet kwijt? Organiseer jij een openluchtevenement, een groot festival of een slaapfeest en ben je bang voor slecht weer. Dan is er maar 1 oplossing en dat is: een tent huren.

Welke type tent huren?

Er is een grote verscheidenheid aan tenten als het gaat om een tent huren. Welke tent geschikt is voor jou hangt natuurlijk helemaal af van de activiteit die jij organiseert en hoe groot- kleinschalig dit is. We gaan er even vanuit dat het gaat om een tent huren voor een evenement. Welke tenten zijn er dan zoal te huur?

De meest bekende tent voor evenementen is de klassieke partytent. De partytent is geschikt voor elk type feest. De tent is er in verschillende uitvoeringen en maten te huren. Met en zonder zijpanelen en/of grondbuizen. De zijpanelen en grondbuizen zorgen voor meer stevigheid.

Naast de klassieke partytent is er nog de Pagode tent. Deze kenmerkt zich door het vierkante dak met een hoge punt in het midden. Ook de stretch of flex tent is tegenwoordig helemaal in. Deze kan door de flexibele stof en de veelzijdige constructie helemaal aangepast worden aan de locatie. De stretch-tent kan dienen als overkapping maar kan ook helemaal dicht gemaakt worden.

Hoe groot moet mijn tent zijn?

Bij een tent huren moet je natuurlijk wel zorgen dat je de juiste afmeting hebt. Je kan vrij snel jouw ideale maat van de tent berekenen.

Stel jezelf de volgende vragen:

  1. Hoeveel personen verwacht je?
  2. Wat is de zaalopstelling. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: een diner , een optreden, staande opstelling, theateropstelling.

Voor elke zaalopstelling staat een bepaalt aantal vierkante meters per persoon. Het verhuurbedrijf waar je de tent gaat huren kan je hierbij helpen.

Andere accessoires die je samen met een tent kan huren

Afhankelijk van of het winter of zomer is kan je denken aan tentverwarming. Ook de ondergrond kan uitmaken. Kies je voor de natuurlijke ondergrond of wil je bijvoorbeeld een houten vloer in de tent maken. Natuurlijk zijn er tentversieringen en is er tentverlichting.

Naast deze zaken kan je ook kiezen om een compleet ingerichte tent te huren. Compleet met tafels, tafelgerei etc. Bijvoorbeeld voor 21 diners, sweet sixteen partys etc. Er zijn verhuurbedrijven die alles compleet verhuren. Dat is nog eens leuk een tent huren. Wat je ook kiest: heel veel plezier met je evenement!