Een kettingzaag is het perfecte hulpmiddel om je tuin te onderhouden. In mijn zoektocht naar een goede kettingzaag kwam ik erachter dat er nog best veel zaken zijn om rekening mee te houden. De echte tuinier zal ongetwijfeld alleen met het beste materiaal aan de slag willen gaan. Dat is logisch, want je tuin is toch vaak het pronkstuk van je huis. Wie op zoek is naar de perfecte kettingzaag kan in mijn blog op Tuindecoratie-online.nl meer informatie vinden over het decoreren van elke tuin, particulier of professioneel.

Welke kettingzaag is geschikt voor mij?

Wie aan een kettingzaag denkt komt al snel bij de gedachte aan het kappen van een heel bos. Dit hoeft echter zeker niet het geval te zijn, want een kettingzaag kan ook heel geschikt zijn voor de particuliere gebruiker. Elke tuinman of tuinvrouw kan dus aan de slag gaan met zijn of haar eigen zaagmachine. Het is belangrijk om te begrijpen wanneer een kettingzaag handig is. Voor licht snoeiwerk is een snoeischaar of een handzaag misschien een beter idee. Een kettingzaag is al snel voor het grove zaagwerk. Op het moment dat de werkzaamheden al een stuk intensiever worden is dit een prima machine. Als je over een grote tuin beschikt kan je eigenlijk niet zonder.

Elektrische of benzine kettingzaag

Er bestaan tegenwoordig verschillende varianten die op een benzinemotor of elektrische motor draaien. Een benzinemotor zorgt ervoor dat je geen rekening hoeft te houden met een stopcontact en soms eindeloos door kan zagen. Een elektrische machine wordt sneller gekozen bij handig snoei- en zaagwerk thuis. Bijvoorbeeld voor haardhout zagen is een elektrische zaag een prima oplossing. Het geluidsniveau is met een elektrische motor natuurlijk ook veel lager, je kan dus ook rekening houden met je buren. Een benzinemotor is vaak krachtiger, al scheelt dat met de nieuwste technologie├źn bijna niets meer.

Veiligheid

De bladen van deze machine zijn natuurlijk ontzettend scherp. Hou dus ook zeker rekening met de veiligheid van jezelf en de mensen om je heen. Schaf dus bijvoorbeeld ook materialen aan zoals een veiligheidsbroek met beenbeschermers, veiligheidsschoenen, gezicht- en oorbescherming, handschoenen en een helm. Het dragen van te losse kleding is niet slim, dit kan al snel beschadigd raken. Niet alleen het mes van deze machine kan schade aanrichten, maar rondvliegend hout of vallende taken kunnen vervelend terecht komen. Denk dus goed na over je machine en over jezelf.