Category: Blog

Je tuin inrichten, het is moeilijker dan je denkt

Als je een eigen woning hebt, is het onderhouden en verzorgen van je woning helemaal jouw eigen verantwoordelijkheid. Het is daarnaast ook zo dat je zelf moet zorgen dat de tuin goed wordt onderhouden. Dit zijn taken die logischerwijs door de bewoner zelf moeten worden opgeknapt, maar die bij deze bewoner voor veel stress kunnen..

Lees verder

De klimplant het verbindingsstuk tussen huis en tuin!

klimplanten

Klimplanten zijn al jarenlang voor veel mensen een betrouwbare bron van groen in de tuin. De klimplant kent vele soorten. Tegenwoordig zijn er tientallen soorten te verkrijgen die winterhard zijn. De wilt zeggen dat bladeren van deze klimplant soorten ook tijdens de winter hun groene kleur behouden. Dit maakt klimplanten dan ook een rots in..

Lees verder

Multiplex gebruiken voor tuinmeubelen

multiplex

Wat zijn de eigenschappen van multiplex? Multiplex is plaatmateriaal van diverse afmetingen welke bestaat uit wel meer dan 5 laagjes hout. Deze zijn heel stevig met elkaar verlijmd zodat er een sterke constructie ontstaat. Multiplex kan worden gemaakt van verschillende houtsoorten. Zo werden ze vroeger vooral gemaakt van berkenhout, maar nu kennen we ze ook..

Lees verder

Een tent huren

tent huren

Geef jij een feest en is je huis niet groot genoeg. Of verwacht je prachtig weer en wil je niet binnen opgesloten zitten. Heb jij tijdelijke opslag nodig voor jouw spullen en kan je dat binnen niet kwijt? Organiseer jij een openluchtevenement, een groot festival of een slaapfeest en ben je bang voor slecht weer…

Lees verder

Droom jij ook van een eigen zwembad?

Zwembad

Heb jij er ook niet stiekem wel eens van gedroomd? Een huis met een grote tuin en een eigen zwembad. Dat roept toch het ultieme vakantiegevoel bij je op! Want hoe lekker zou het niet zijn om bij thuiskomst uit je werk even een paar baantjes te trekken voordat je gaat koken. Of bij een..

Lees verder

De buitenschilder: door weer en wind

buitenschilder

Met het lekkere weer zit ik steeds meer buiten in de tuin. Terwijl ik geniet van het zonnetje zie ik tot mijn teleurstelling dat het buitenschilderwerk van mijn huis wel toe is aan een opknapbeurt. Een handige kennis van mij is buitenschilder en ik wilde hem om een gunst vragen. Het is met dat Nederlandse..

Lees verder

Bladluis bestrijden op veel verschillende manieren

bladluis bestrijden

Bladluis is een vervelende kwaal voor iedereen die van tuinieren houdt. Hierom is bladluis bestrijden voor veel mensen erg gewenst. Als je jouw tuintje graag mooi houdt zijn bladluizen niet jouw favoriete gasten. Gelukkig zijn er veel verschillende manieren om deze beestjes te bestrijden zodat je tuin weer gezond groeit en bloeit. Lees in deze..

Lees verder

Bij Nobelhout.nl vind je alle tuindecoratie

Nobelhout.nl

Een onderbelicht aspect van tuindecoratie zijn de speeltoestellen. Je ziet zo’n speeltoren of -huisje eerder als een noodzakelijk kwaad dan als echte decoratie. Dit verandert direct als je op Nobelhout.nl eens kijkt bij de speeltoestellen. De speeltoestellen van Nobelhout.nl zijn namelijk zo mooi en leuk dat ze een echte aanwinst zijn voor je tuin. De..

Lees verder