Klimplanten zijn al jarenlang voor veel mensen een betrouwbare bron van groen in de tuin. De klimplant kent vele soorten. Tegenwoordig zijn er tientallen soorten te verkrijgen die winterhard zijn. De wilt zeggen dat bladeren van deze klimplant soorten ook tijdens de winter hun groene kleur behouden. Dit maakt klimplanten dan ook een rots in de branding in de wens voor een stralende en kleurrijke tuin gedurende alle vier seizoenen. De klimplanten zijn op verschillende  manieren te plaatsen. Je kunt klimplanten plaatsen als schutting. Op deze manier heb je een natuurlijke afscheiding van je tuin of terras. De afscheiding met klimplanten zorgt ervoor dat de schutting één is met de tuin. Het groen van de tuin loopt als het waar over in je hekwerk. Over hekwerken gesproken de klimplanten vereisen wel een hekwerk om verticaal te kunnen volgroeien. Er zijn klimplant soorten waarbij de bladeren zo groot en dik zijn dat ze op den duur het zicht volledig belemmeren. En dus als privacy dienen. Je kan de klimplant dus gebruiken om een intiem plekje te creëren in je tuin. De klimplanten kunnen ook volgroeien tegen een muur met wederom ondersteuning van een hekwerk. Op deze manier is ook je enigszins onnatuurlijk ogende bakstenen huis te betrekken bij de tuin. Tegen een muur van je huis zal de plant in alle richtingen verder groeien. Uit zichzelf zullen de klimplanten uitgroeien tot een waar artistieke tentoonstelling van moeder natuur. Gebruiken maken van klimplanten aan je muur brengt nog een voordeel met zich mee. De bladeren dienen als bescherming  voor de stenen. De bakstenen zullen hierdoor een langere houdbaarheid hebben. Naast de groene klimplanten zijn er ook nog soorten met een prachtig kleurrijke bloemen.

Klimrozen

De klimrozen zijn klimplanten met iets minder grote groene bladeren. Daarentegen beschikken ze wel over misschien wel de meest romantische bloem die er bestaat. Er groeien zoals de naam al prijsgeeft prachtige rozen aan de plant. De klimrozen zijn in meerdere kleuren te verkrijgen. Dus je kan lekker experimenteren met kleurcombinaties.

Kleinfruit

Klimplanten komen ook voor met heerlijke vruchten. De meest heerlijke zoete vruchten kunnen tot bloei komen in je tuin. Zo pluk je letterlijk de vruchten van je tuin. De vruchten die groeien aan een klimplant zijn de blauwe honingbes, de blauwe druif, de zoete jenny kiwi, bramen en frambozen. Twijfel niet langer en geef je tuin een levendige en zelfs lekker draai door gebruik te maken van klimplanten.