Bladluis is een vervelende kwaal voor iedereen die van tuinieren houdt. Hierom is bladluis bestrijden voor veel mensen erg gewenst. Als je jouw tuintje graag mooi houdt zijn bladluizen niet jouw favoriete gasten. Gelukkig zijn er veel verschillende manieren om deze beestjes te bestrijden zodat je tuin weer gezond groeit en bloeit. Lees in deze blog wat de verschillende manieren van bladluis bestrijden zijn.

Wat is bladluis precies?

Een bladluis is een kleine plantenetende insect. Bladluizen voeden zich met stekende en zuigende monddelen en halen hiermee sappen uit de plant onder hoge druk. Het zijn kleine insecten, ze worden meestal niet groter dan 5 mm. Toch kunnen bladluizen enorm veel schade aan planten aanrichten. Niet alleen zuigen bladluizen voedingsstoffen uit de plant, ze kunnen ook virussen overdragen aan de planten door middel van de injectie van hun speeksel. Het is dus duidelijk dat bladluizen niet de beste vrienden zijn van plantenliefhebbers.

Bladluis bestrijden op een natuurlijke en ecologische manier

Bladluis bestrijden op een natuurvriendelijke en ecologische manier: dat klinkt voor tuiniers als muziek in de oren. Ondanks dat het vervelende beesten kunnen zijn, is het wel goed om ze op een milieuvriendelijke manier te bestrijden. Bladluis bestrijden op een milieuvriendelijke manier doe je met de larven van het lieveheersbeestje. Lieveheersbeestjes larven en bladluizen zijn natuurlijke vijanden van elkaar. Dankzij de larven van het lieveheersbeestje wordt de bladluis bestreden. Je kunt lieveheersbeestjes larven makkelijk bestellen bij verschillende webshops.

Hoe moet je het niet doen?

Als je van tuinieren houdt, houd je van natuur. En wie van de natuur houdt doet geen dingen die de natuur schaden. Hierom is bladluis bestrijden via een natuurlijke manier een stuk beter dan ze bestrijden via een chemisch middel. In de meeste insecten bestrijdingsmiddelen zitten stoffen die erg schadelijk kunnen zijn voor de omgeving. Het werkt snel en is effectief, maar in feite sprayt u gif op uw eigen planten. Bladluis bestrijden doe je enkel op een veilige, natuurvriendelijke manier als je dit doet via het inzetten van lieveheersbeestjes.

Waar moet je op letten?

Bladluis bestrijden op een natuurlijke manier is erg eenvoudig, echter moet je wel rekening houden met een paar belangrijke punten. Zorg ervoor dat er geen mieren aanwezig zijn in uw tuin, de mieren beschermen de bladluis namelijk en dit werkt tegen bij de bestrijding van bladluizen. Ook is het goed om vroeg te beginnen met bladluis bestrijden. In een vroeg stadium is het een stuk makkelijker en effectiever.