tuindecoratie-online.nl

Multiplex gebruiken voor tuinmeubelen

multiplex

Wat zijn de eigenschappen van multiplex?

Multiplex is plaatmateriaal van diverse afmetingen welke bestaat uit wel meer dan 5 laagjes hout. Deze zijn heel stevig met elkaar verlijmd zodat er een sterke constructie ontstaat. Multiplex kan worden gemaakt van verschillende houtsoorten. Zo werden ze vroeger vooral gemaakt van berkenhout, maar nu kennen we ze ook van eiken of zelfs mahonie.

Wil je multiplex gebruiken voor jouw nieuwe project of klus? Dan is het goed om te weten welke soorten multiplex er zijn. Zo weet je zeker dat je het juiste plaatmateriaal gebruikt voor jouw project. Over het algemeen kunnen we stellen dat multiplex leverbaar is in maar liefst 4 verschillende soorten. Zo kennen we bijvoorbeeld multiplex welke geschikt is voor constructie doeleinden, maar ook multiplex voor decoratiestukken wordt veel gebruikt.

Daarnaast bestaat er ook nog multiplex dat licht van gewicht is én multiplex met speciale eigenschappen. Dit soort plaatmateriaal kan bijvoorbeeld bestand zijn tegen kogels of worden gebruikt in de constructie van vliegtuigen. Doorgaans heeft een particulier niet heel veel met deze speciale soort multiplex te maken. Ze worden veelal op verzoek van grote bedrijven vervaardigd.

Waar kan multiplex voor gebruikt worden?

Van het bouwen van een luxe interieur voor een boot, tot aan het maken van een dakconstructie. Multiplex is een zeer sterke en multifunctioneel inzetbare constructieplaat. Ook voor allerlei toepassingen in het interieur kan een plaat van multiplex gebruikt worden. Denk hierbij maar eens aan een aanrechtblad, de betimmering van een keukenkast of zelfs speelgoed.

Wil je zelf een prachtig interieur van hout maken? Dan is multiplex een goede basis. Deze houtsoort is makkelijk te bewerken, licht van gewicht en zeer simpel te onderhouden. Omdat multiplex weinig weegt, is het tegenwoordig ook erg populair om zelf meubels mee te gaan maken. Deze platen lenen zich dan ook heel goed voor bijvoorbeeld een bank, loungeset of het zelf maken van een dressoir. Naast het lichte gewicht is multiplex dankzij de speciale gladde laag ook onderhoudsvriendelijk en hygiënisch in gebruik.

En ook nog eens makkelijk om te reinigen

De houtsoort kan makkelijk afgenomen worden met een natte doek zonder dat dit de werking van het hout aantast. Multiplex is verkrijgbaar in veel verschillende soorten en maten wat het een ideaal plaatmateriaal maakt voor allerlei toepassingen in en rondom het huis. Of je nu kiest voor watervast verlijmd multiplex of plaatmateriaal van hardhout, multiplex is altijd een goede keuze.

Zoals je kunt lezen; multiplex is een zee praktisch materiaal. Zowel voor binnen, als voor buiten.

Mobiele versie afsluiten